• Like ons:
eng ned
MENU
Pictionary Game

Pictionary Game

Pictionary spelen met het team

Je hebt een lange vergaderdag (of –week!) voor de boeg in het Amsterdam Art Center. Wat is er dan leuker dan een spel-intermezzo om de spirit hoog te houden? Een spel dat ook nog eens  de rechter hersenhelft activeert? Pictionary spelen in groepsverband is een geweldige manier om de fun-factor in het programma te integreren.

Onze ervaring is dat mensen onverwacht gedreven zijn. We hebben allemaal een zekere competitiedrang en dat geeft deelnemers de hoognodige energieboost. Het spel gaat gepaard met verrassend veel lachbuien. Belangrijker is echter dat men verfrist de volgende sessie in stapt. Het spel schept ruimte om daarna weer gefocust aan de slag te gaan.

 

Waarom Pictionary spelen in het Amsterdam Art Center?

 • Pictionary spreekt een ander deel van je hersenen aan – het creatieve brein.
  Zo ontstaat er weer ruimte om nieuwe kennis op te nemen.
 • Tijdens een spel ontstaat er letterlijk een andere energie: spanning en competitie.
  Dit brengt een programma beter in balans.
 • Een spel-intermezzo tussen intensieve sessies door houdt mensen dan ook alert
 • Het spelen met het team versterkt de samenwerking.
 • En het brengt ook verbinding tot stand.

Kom je met een kleine of juist grote groep en wil je Pictionary spelen? Het spel kan vanaf zes personen gespeeld worden. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Wat is dat ook alweer, Pictionary?

Bij Pictionary teken je een woord of zin en moeten je teamgenoten binnen een bepaalde tijd raden wat de tekening betekent. De woorden of zinnen behoren tot een bepaalde categorie, zes categorieën in totaal. Films, sport of natuur bijvoorbeeld. Maximaal vier teams spelen tegen elkaar en wie de meeste punten verdient, wint.

Hoe speel je Pictionary bij het AAC?

 • Je gooit met twee dobbelstenen: de ene dobbelsteen bepaalt de categorie, de andere dobbelsteen bepaalt hoe je de opdracht uitvoert (geblinddoekt, op één been staand, bijvoorbeeld).
 • Bij elk goed geraden antwoord, krijgt je team één punt. Daarna mag de volgende uit jouw team tekenen. De beurt blijft maximaal drie keer in één team voordat het volgende team mag. Is het woord niet geraden, gaat de beurt sowieso door.
 • Het winnende team krijgt natuurlijk een bijzonder cadeau… wat dat is? Dat verklappen we nog niet.

Het spel duurt ongeveer een uur. Dit is precies genoeg om even te rebooten voor de volgende sessies. Op die manier vormt Pictionary dus een effectief onderdeel van het dagprogramma.

  

Wil je meer informatie? Schroom niet om ons op te bellen. We denken graag met je mee!

Neem nu contact op!