• Like ons:
eng ned
MENU
4 voordelen van creatieve vergaderruimtes

4 voordelen van creatieve vergaderruimtes

Urenlange meetings tussen dezelfde vier muren, met dezelfde koffie en dezelfde stoelen. Geen wonder dat de efficiëntie soms ver te zoeken is en de geniale ingevingen uitblijven. Probeer het daarom eens op een andere, nieuwe manier: in een totaal andere omgeving met creativiteit als uitgangspunt. Dit zijn de vier voordelen van creatieve vergaderruimtes. Doe er je voordeel mee!

1. Je denkt anders
Een brainstorm krijgt een hele andere invulling als je je hersenen laat kraken in een vreemde en inspirerende omgeving. De kantoormuren en de tl-verlichting waar je elke dag al tegenaan kijkt, zullen niet voor heel veel vernieuwende ideeën zorgen. Nieuwe kleuren, nieuwe objecten en een nieuwe indeling zullen hele andere gedachten teweegbrengen. Je gaat out of the box denken en dat is precies de bedoeling tijdens een fanatieke brainstormsessie. Je wilt als team natuurlijk het maximale halen uit zo’n vergadering.

2. Je zorgt voor actievere deelnemers
Als jij als organisatie moeite steekt in het organiseren van een vergadering op een externe en inspirerende vergaderlocatie dan, zal dat gewaardeerd worden door je collega’s. In ruil daarvoor zal er een hoger urgentiebesef zijn en dat spoort collega’s aan nog beter hun best te doen. Niet alleen zullen zij op tijd komen, ook zal de productiviteit hoger zijn.

3. Je haalt de inspiratie ergens anders uit
Vergaderen terwijl de grassprieten onder je tenen kriebelen of met het prachtigste uitzicht over de stad. Dat kan gewoon niet anders dan voor andere inzichten zorgen. Heb je met een select groepje een goed idee nodig voor een volgende campagne of project? Vergader dan eens op een terras, in een huiskamersetting of op een inspirerende locatie als ons Amsterdam Art Center. Wij organiseren ook creatieve, out of the box workshops. Zo’n workshop is misschien een welkome afwisseling als een vergadering een hele dag duurt. Het is een goede break zodat jullie als team weer tot nieuwe en originele ideeën komen.

4. Je kunt niet langer uitstellen
Houd jij je volgende teammeeting op een creatieve locatie buiten de deur? Dan is uitstel (en dus vaak afstel) niet meer mogelijk. De medewerkers zullen zich beter voorbereiden en er is geen kans om eronderuit te komen. De meeting staat nu eenmaal vast, en doordat jij de moeite neemt iets te organiseren, zullen medewerkers zich verplicht voelen te verschijnen.

Naast deze vier voordelen geldt dat iets nieuws organiseren altijd wel gewaardeerd wordt en je collega’s dit als iets leuks zullen ervaren. Hoe ga jij jouw volgende meeting houden?

 

 

Laat een reactie achter