• Like ons:
eng ned
MENU
We hadden niet durven dromen dat dít zou gebeuren tijdens Pictionary….

We hadden niet durven dromen dat dít zou gebeuren tijdens Pictionary….

Gezellig samen op zaterdagavond spelletjes spelen. Met het gezin of met vrienden. Heb jij deze herinneringen ook? Het klinkt vreselijk truttig, maar eerlijk is eerlijk: de competitiedrang zorgde voor een flinke stijging van het energielevel. In het Amsterdam Art Center krijgen we volop te maken met groepen die wel een energieboost kunnen gebruiken tussen de lezingen of trainingen door. Onze klanten vragen ook regelmatig of we een passende activiteit kunnen organiseren. Daar moesten we iets mee. We hebben de eerste groep van dertig man inmiddels al voor de leeuwen gegooid…

De eerste vraag die bij ons opkwam: wat gaan we doen? Welke activiteit is gemakkelijk te realiseren, kost niet meer dan een uur tijd, laat het energielevel stijgen én boost ook nog de creativiteit? Het lampje ging ineens branden: Pictionary.

Pictionary: hoe gaat dat ook alweer?

Voor wie het zich even niet meer herinnert: bij Pictionary teken je een woord of zin en moeten je teamgenoten raden wat de tekening betekent. Daarbij kan dit woord of de zin behoren tot een aantal categorieën: sport, films, natuur en dieren, gebouwen, of handelingen bijvoorbeeld. De teams spelen tegen elkaar, waardoor er een sterk competitie-element ontstaat en je dus als groep goed moet samenwerken. Om over het testen van je eigen algemene kennis nog maar niet te spreken.

Pictionary à la Amsterdam Art Center

Afijn, we did it! Tot grote huivering van een enkeling uit de eerste groep die gebombardeerd was tot proefkonijn. Aftastend ving het spel aan, maar al snel zagen we de eerste sprankeling in de ogen ontspruiten. De moeheid waarmee de groep in eerste instantie onder gebukt ging – wat na de intensieve sessies heel begrijpelijk was – verdween als sneeuw voor de zon en de huivering maakte plaats voor competitieve betrokkenheid, geschater en gelach.

Kijk hier maar eens:

Uiteraard hebben we het deze proefkonijnen niet al te makkelijk gemaakt. Zo werd het spel bij het AAC gespeeld:

  • Er waren zes verschillende kleuren corresponderend met categorieën. Een dobbelsteen met kleuren bepaalde wat jouw categorie werd.
  • Men kon de opdracht op 6 manieren uitvoeren. Gooide je bijvoorbeeld twee, dan moest je geblinddoekt tekenen, gooide je vier, dan had je vijftien seconden minder tijd.
  • Raadde jouw team wat je tekende? Dan kreeg je als team één punt en mocht de volgende uit jouw team een poging wagen. Dit kon maximaal vijf keer achter elkaar voordat de beurt naar het volgende team ging.
  • En raadde het team niet wat jij zo creatief neerzette? Dan ging de beurt sowieso door.

 Winnen loonde natuurlijk…

De teamleden van het team met de meeste punten kregen uiteindelijk allemaal een zeefdruk. De spelleiders kozen aan het einde vier tekeningen uit. Alle deelnemers mochten stemmen op de mooiste tekening. De tekening die won, werd ingelijst voor op kantoor. Een mooie herinnering die nog vaak voor gegrinnik zou zorgen.

Wat een dag. Het spel bleek op alle vlakken geslaagd te zijn:

  • Er ontstond een gezonde cohesie in de teams: samenwerken, samen lachen
  • Het energielevel ging gigantisch omhoog, de moeheid verdween
  • De creatieve bezigheid maakte dat er weer ruimte kwam om nieuwe kennis te vergaren
  • De dag werd even op relaxte manier doorbroken

We zijn zelf dolenthousiast over Pictionary. De tryout was een succes! Nog wat bijschaven hier en daar en we hebben echt een toffe activiteit die we voor onze klanten kunnen organiseren. Uiteraard maakt ons brein alweer overuren om daar ook andere spellen aan toe te voegen.

Als jij een idee hebt, geef het gerust door. We staan open voor suggesties!

Laat een reactie achter